Gynaecologische gezondheid

Voor meer welzijn

Wat zijn biomarkers?

Biologische markers zijn symptomen die wijzen op veranderingen of disfuncties in het lichaam, bijvoorbeeld koorts. Weet u dat er biologische markers zijn voor uw gynaecologische gezondheid?Deze symptomen kunnen u vertellen of uw cyclus normaal is, of de eisprong plaatsvindt, of er tekenen zijn van hormonale onevenwichtigheden of infecties.

Onregelmatige of zeer lange cycli ...
Vaginale afscheidingen ...
Stemmingswisselingen als je je menstruatie nadert ...
Ernstige pijn tijdens je menstruatie ...

... benieuwd of dit normaal is?

Polycysteuze eierstokken ...
Endometriosis ...
Ovariële cysten ...
Hevige of pijnlijke menstruaties…
Premenstrueel syndroom…

… u zoekt naar een andere oplossing dan de pil?

Met FertilityCare uw fertiliteits-biomarkers en uw gynaecologische gezondheid ontdekken

  • Lengte van de cyclus en zijn fasen (pre- en postovulatoir)
  • Kwaliteit van het baarmoederhalsslijm
  • Menstruatiepatroon
  • Abnormale bloeding
  • Premenstrueel syndroom 
 ... zijn allemaal tekenen die u zelf kunt zien, zonder dat u een thermometer, ovulatietesten of een computer hoeft te gebruiken, en die u een betrouwbare indicatie geven van wat er in uw lichaam omgaat.

Wat onthullen deze indicatoren?

Hormonale disfunctie, ovulatiedefect, infecties, poliepen, cysten in de eierstokken, polycysteuze eierstokken, ... en vele andere gynaecologische problemen leiden tot een abnormaal cyclusprofiel en kunnen aan het licht worden gebracht door deze biologische indicatoren. Door deze afwijkingen te kunnen identificeren, kunnen gynaecologische stoornissen vroegtijdig worden opgespoord.

De biomarkers zelf herkennen?

U kunt deze tekens leren herkennen en interpreteren met de hulp van een FertilityCare-docente. Als behandeling noodzakelijk is, kunt u zich laten behandelen door een gespecialiseerde arts. Zo kunt u de oorzaken van disfuncties achterhalen om ze te laten behandelen. De behandeling zal gericht zijn op het herstellen van uw cyclus en uw gynaecologische gezondheid.

Meer weten?

Neem contact met ons op of kom vrijblijvend naar een van onze informatieavonden.

happygroen

Waar of fout?

Het is normaal om pijn te hebben tijdens de menstruatie.
Fout. Hoewel milde pijn niet per se alarmerend is, vooral in de eerste paar jaar na de puberteit, is het niet normaal dat menstruatiepijn een belemmerende invloed heeft op de activiteit van een vrouw.

“Het is normaal om stemmingswisselingen te hebben voordat je ongesteld wordt.”
Waar en fout. Stemmingswisselingen aan het einde van de cyclus zijn meestal gelinkt aan de daling van hormonen waardoor de menstruatie op gang komt. Ze zijn daarom normaal ... als ze licht zijn en van korte duur. Anders is het een premenstrueel syndroom dat vaak samengaat met een hormonale disbalans in de postovulatoire fase.

“In een cyclus van 28 dagen vindt de eisprong altijd plaats op de 14e dag.”
Waar en fout. In een normale cyclus duurt de fase na de eisprong ongeveer 2 weken. Maar bepaalde afwijkingen (hormonaal of andere) kunnen deze fase verkorten of verlengen, zelfs in een cyclus van 28 dagen. Tevens kan de fase voorafgaand aan de eisprong door verschillende factoren verlengd of verkort worden.

Onregelmatige menstruaties wijzen op een onregelmatige ovulatie.
Waar. De menstruatie is het directe gevolg van de ovulatie. De frequentie van menstruatie geeft dus de frequentie van ovulaties aan.

 

© 2022 FertilityCare

Selecteer de taal