Waar kunt u ons vinden?

slechts 20 minuten van Nijmegen

Dr. Susanne van der Velden

Susanne

Hoofd FertilityCare-kliniek Dr. van der Velden is gespecialiseerd in herstellende geneeskunde voor stellen met vruchtbaarheidsproblemen en vrouwen met verschillende gynaecologische aandoeningen.

Dr. Susanne van der Velden is als gynaecoloog verbonden aan het Karl Leisner Klinikum in Kleve.

Ze is gespecialiseerd in herstellende voortplantingsgeneeskunde en is in 2003 afgestudeerd aan de Creighton University in de VS.

Zij is als arts geregistreerd bij het bij het BIG-register in Nederland (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg)

CV Dr. Susanne van der Velden

Medisch advies - vrijblijvend en individueel

Wenst u een second opinion of een persoonlijk medisch advies?

Hiervoor kunt u een consult in de FertilityCare-kliniek boeken.
Samen met u bespreekt de arts uw dossier en verricht een gynaecologisch onderzoek. Het 60 minuut durende consult geeft u ruime tijd om al uw vragen aan bod te laten komen en naar oplossingen te zoeken die bij u passen.

ziekenhuis1

Het ziekenhuiscentrum van Kleef, met zijn 350 bedden en rond 10 gespecialiseerde afdelingen, is een modern en efficiënt zorgcentrum ten dienste van de patiënt. De FertilityCare-kliniek is onderdeel van de afdeling gynaecologie en verloskunde.

Organisatie van diagnostiek en therapie

Veel stellen komen van ver om in de FertilityCare-kliniek behandeld te worden. Daarom wordt een long-distance-protocol gehanteerd:

  • Medische consulten vinden gemiddeld vier keer per jaar plaats: twee keer per jaar in de kliniek en twee keer per jaar online. De consulten duren gemiddeld 45 minuten. Deze gesprekken met de arts vormen de basis van de diagnostiek en therapie.
  • Tijdens het eerste consult wordt een oriënterend fertiliteitsonderzoek verricht: de medische geschiedenis van de man en de vrouw wordt evenals vroegere resultaten uitgebreid besproken en een gynaecologisch onderzoek verricht. Tevens wordt de verdere basisdiagnostiek gepland.
  • Alle routineonderzoeken zoals bloedonderzoek en echo's kunnen in overleg met ons worden gedaan in een laboratorium of bij een arts bij u in de buurt.
  • Indien er cyclus-stoornissen ten grondslag liggen aan uw vruchtbaarheidsprobleem wordt vervolgens een ovulatie-inductie-therapie begonnen
  • Als een chirurgische ingreep noodzakelijk is, kan deze plaatsvinden in het Karl-Leisner-Klinikum of in een ander ziekenhuis. In de FertilityCare-kliniek wordt uitsluitend de ovulatie-inductie-therapie toegepast.

Voorwaarden voor een therapie?

Vraagt u zich af of een ovulatie-inductie-therapie in de FertilityCare-kliniek iets voor u is?
Zoals elke medische methode heeft ook een therapie in de FertilityCare-kliniek randvoorwaarden en beperkingen. Een samenvatting vindt u hier .

Vergoeding diagnostiek en behandeling (Nederland)

Een behandeling in de FertilityCare-kliniek in Kleve valt onder geplande, niet-spoedeisende zorg in buitenland in een niet-gecontracteerd ziekenhuis. Om in aanmerking te komen voor vergoeding door een Nederlandse zorgverzekeraar gelden in de regel o.a. de volgende voorwaarden:

  1. Voorafgaand is een doorverwijzing van een Nederlandse (huis)arts nodig
  2. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering (restitutie/natura) en het eigen risico

Na het eerste consult ontvangt u van de FertilityCare-kliniek een brief voor uw verzekeraar waarop de indicatie en de planning van de diagnostiek c.q. therapie wordt beschreven.


Zie voor verdere informatie:

Contact

iconhopFertilityCare-kliniek
Kath. Karl-Leisner Klinikum

iconartsDr. Susanne van der Velden
Afd. gynaecologie en verloskunde

iconadresAlbersallee5-7
47533 Kleve
Duitsland

iconphoneSecretariaat gynaecologie
Tel: +49 (0)2821-490-7356

iconemailfertilitycare@kkle.de

 

iconcalenderU kunt zelf eenvoudig online een afspraak plannen. U kunt zelf de datum en taal kiezen. Afspraak plannen

iconvraagWanneer u vragen heeft over de therapie kunt u deze hier stellen.

© 2022 FertilityCare

Selecteer de taal