Het ziekenhuiscentrum van Kleef, met zijn 350 bedden en rond 10 gespecialiseerde afdelingen, is een modern en efficiënt zorgcentrum ten dienste van de patiënt. De FertilityCare-kliniek is onderdeel van de afdeling gynaecologie en verloskunde.
Organisatie van diagnostiek en therapie
Veel stellen komen van ver om in de FertilityCare-kliniek behandeld te worden. Daarom wordt een long-distance-protocol gehanteerd:
- Medische consulten vinden gemiddeld vier keer per jaar plaats: twee keer per jaar in de kliniek en twee keer per jaar online. De consulten duren gemiddeld 45 minuten. Deze gesprekken met de arts vormen de basis van de diagnostiek en therapie.
- Tijdens het eerste consult wordt een oriënterend fertiliteitsonderzoek verricht: de medische geschiedenis van de man en de vrouw wordt evenals vroegere resultaten uitgebreid besproken en een gynaecologisch onderzoek verricht. Tevens wordt de verdere basisdiagnostiek gepland.
- Alle routineonderzoeken zoals bloedonderzoek en echo's kunnen in overleg met ons worden gedaan in een laboratorium of bij een arts bij u in de buurt.
- Indien er cyclus-stoornissen ten grondslag liggen aan uw vruchtbaarheidsprobleem wordt vervolgens een ovulatie-inductie-therapie begonnen
- Als een chirurgische ingreep noodzakelijk is, kan deze plaatsvinden in het Karl-Leisner-Klinikum of in een ander ziekenhuis. In de FertilityCare-kliniek wordt uitsluitend de ovulatie-inductie-therapie toegepast.
Voorwaarden voor een therapie?
Vraagt u zich af of een ovulatie-inductie-therapie in de FertilityCare-kliniek iets voor u is?
Zoals elke medische methode heeft ook een therapie in de FertilityCare-kliniek randvoorwaarden en beperkingen. Een samenvatting vindt u hier .