Alle veelgestelde vragen op een rij

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze via het contactformulier

Algemeen

Het "Creighton Model FertilityCare System" is na uitgebreid onderzoek naar biologische markers van de vrouwelijke cyclus in de jaren ‘70 ontwikkeld door dr. Thomas Hilgers, gynaecoloog aan de universiteiten van St. Louis en Creighton in de Verenigde Staten.

Pedagogen, verpleegkundigen en psychologen hebben bijgedragen aan de verdere ontwikkeling van dit solide programma om:

  • stellen / vrouwen te leren hoe het (vrouwelijk) lichaam werkt
  • stellen / vrouwen te leren om op een positieve en respectvolle manier om te gaan met hun seksualiteit en vruchtbaarheid, of het nu gaat om het uitstellen of bevorderen van een zwangerschap.

De naam van de methode - FertilityCare, "zorg dragen voor je vruchtbaarheid" - geeft duidelijk dit tweeledig doel aan.

Enkele jaren later, na de analyse van duizenden cycli, zagen dr. Hilgers en zijn team duidelijk een verschil tussen de profielen van gezonde vrouwen en die van vrouwen met verschillende gynaecologische problemen - met name onvruchtbaarheid of miskramen.

Op basis van deze ontdekking ontwikkelden dr. Hilgers en zijn team een nieuwe methode om deze gezondheidsproblemen te diagnosticeren en te behandelen: de NaProTechnology.

Sindsdien zijn veel artsen en onderzoekers over de hele wereld begonnen met zorg en onderzoek in de restauratieve (herstellende) reproductieve geneeskunde. Het internationale instituut dat wetenschappelijk onderzoek hiernaar centraliseert en opleidingen geeft aan gezondheidswerkers, is het “International Institute for Restorative Reproductive Medicine” (IIRRM). www.iirrm.org

Het IIRRM is een non-profit organisatie, gevestigd in Londen, bestaande uit zorgprofessionals en wetenschappers verspreid over de gehele wereld. Het doel van het IIRRM is om het internationale onderzoek binnen de restauratieve reproductieve geneeskunde te bevorderen en verbindingen te leggen tussen de verschillende betrokken beroepsgroepen (gynaecologen, endocrinologen, epidemiologen, urologen, psychologen, huisartsen, genetici, chirurgen, etc.). Het instituut leidt artsen op binnen verschillende specialismen die betrokken zijn bij de reproductieve restauratieve geneeskunde. Tevens vinden wetenschappelijke symposia plaats op lokaal en internationaal niveau over nieuwe ontwikkelingen en onderzoek. Daarnaast worden regelmatig webinars gehouden. De leden van het Instituut krijgen zo meerdere keren per jaar bijscholing over de nieuwste ontwikkelingen binnen de restauratieve reproductieve geneeskunde wereldwijd.

De FertilityCare kliniek in Kleve is aangesloten bij het IIRRM.

Zie voor meer informatie ook www.iirrm.org

Vergoeding diagnostiek en behandeling (Nederland)

Een behandeling in de FertilityCare-kliniek in Kleve valt onder geplande, niet-spoedeisende zorg in buitenland in een niet-gecontracteerd ziekenhuis. Om in aanmerking te komen voor vergoeding door een Nederlandse zorgverzekeraar gelden in de regel o.a. de volgende voorwaarden:

  1. Voorafgaand is een doorverwijzing van een Nederlandse (huis)arts nodig
  2. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van de aanvullende verzekering (restitutie/natura) en het eigen risico

Na het eerste consult ontvangt u van de FertilityCare-kliniek een brief voor uw verzekeraar waarop de indicatie en de planning van de diagnostiek c.q. therapie wordt beschreven.
Zie voor verdere informatie:

 

 

Terug

Stel een vraag

© 2022 FertilityCare

Selecteer de taal