Alle veelgestelde vragen op een rij

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze via het contactformulier

Miskraam

Een miskraam is vaak een moeilijke, zelfs traumatische gebeurtenis voor stellen.
Helaas blijven de oorzaken van een miskraam vaak onbekend: meestal wordt er geen onderzoek gedaan vóor de derde opeenvolgende miskraam.
Het paar moet tevreden zijn met "probeer het nog eens", "het gebeurt vaak", "de volgende keer zal goed zijn", of zelfs "de natuur doet het goed".

Met een therapie in de FertilityCare-kliniek daarentegen weet een echtpaar of ze een verhoogd risico op een miskraam hebben - zelfs vóor de eerste miskraam en vóor een conceptie. Bepaalde biologische markers (premenstruele spotting, bruine bloeding aan het einde van de menstruatie, te korte of variabele post-piekfase, lage hormoonwaarden na de eisprong, enz.) zijn zeer betrouwbare indicatoren van afwijkingen met als mogelijk gevolg een verhoogd risico op een miskraam.

De oorzaken van een miskraam zijn vaak veelvoudig: vooral hormonale problemen en ovulatiestoornissen, maar ook afwijkingen van de organen zoals verklevingen in de baarmoeder, stollingsproblemen, auto-immuunziekten, genetische problemen, disfunctionele schildklier, enz.
De aanwezigheid en de betekenis van deze factoren verschilt van vrouw tot vrouw. Daarom worden diagnose en behandeling op individuele basis uitgevoerd.
Alle diagnoses en behandelingen hebben vooral als doel het tot stand brengen van een goede cyclus door middel van ovulatie-inductie: en goede zwangerschap begint met een goede cyclus

Verder omvat de diagnostiek factoren die een goede innesteling kunnen belemmeren en tijdens de zwangerschap volgt eventueel ondersteuning van maternale hormonen.
Zo omvat de therapie van herhaalde miskramen de fase vóor de conceptie, rondom de innesteling én tijdens de zwangerschap.

De therapie die in de FertilityCare-kliniek wordt aangeboden heet “ovulatie-inductie’. De eerste stap is daarom het stellen van een juiste preconceptiediagnose: een goede zwangerschap begint met een goede cyclus.

Bij storingen van de hormoonspiegels richt de behandeling zich erop om deze weer op een voldoende en evenwichtig niveau te brengen. Optimaliseren van de follikel, van de eisprong, van de luteale hormonen. Dit zal uw vruchtbaarheid optimaliseren en tegelijkertijd het risico op een miskraam verminderen. Uw hormoonspiegels worden gecontroleerd en gecorrigeerd tot een conceptie plaatsvindt en blijven onder controle tijdens de zwangerschap.

Tegelijkertijd onderzoekt de arts de aanwezigheid van eventuele problemen van de schildklier, bloedstolling, genetische afwijkingen etc. Vaak gebeurt dit in samenwerking met andere specialisten.

Afhankelijk van de resultaten van deze onderzoeken of uw medische voorgeschiedenis kunnen andere onderzoeken aan u worden aangeboden: een hysteroscopie, bijvoorbeeld om de baarmoederholte te onderzoeken en eventuele belemmeringen voor een goede implantatie vast te stellen; of een baarmoederbiopsie om mogelijke redenen voor een miskraam, zoals infectie, te controleren.
Deze ingrepen kunnen in overleg met uw verzekeraar in het Karl-Leisner-Klinikum of een ander ziekenhuis worden verricht. In de FertilityCare-kliniek wordt uitsluitend de ovulatie-inductie-therapie aangeboden.

De ervaring leert dat een behandeling ter voorkoming van miskramen uitstekende resultaten oplevert: Tot 80% van de paren slaagt erin de zwangerschap uit te dragen, zelfs na 8 of meer miskramen. (1)



(1) The Medical and Surgical Practice of NaProTECHNOLOGY, Thomas W. Hilgers, M.D.

De bovenstaande informatie beschrijft voornamelijk medische procedures. We willen echter de sociale, psychologische en huwelijkse impact van het (lang) uitzien naar een kind niet ontkennen. Tijdens uw therapie wordt u begeleid door een team van een arts en een docente.

De rol van de arts is om de behandelmogelijkheden aan het stel voor te stellen en de gekozen behandeling te monitoren en te optimaliseren. De nadruk ligt op het herstel van de gemeenschappelijke vruchtbaarheid. Het koppel blijft de hoofdrolspeler: het is aan hen om de beslissingen te nemen.

FertilityCare-docenten spelen een sleutelrol bij het ondersteunen van stellen. Zij zien hen regelmatig en staan in nauw contact met hen. Zij kennen de therapie en hebben veel ervaring met stellen met een onvervulde kinderwens. Ze begeleiden stellen door de ups en downs van hun reis en zijn beschikbaar om hun gevoelens, hun moeilijkheden, hun manier om hun seksualiteit te ervaren en hun intimiteit als paar te verdiepen. Elk onderwerp is bespreekbaar.

Net zoals elke therapie zijn er ook grenzen en voorwaarden verbonden aan een therapie in de FertilityCare-kliniek. Om goed te kunnen beslissen of deze therapie bij u past raden wij u aan om voorafgaand aan een mogelijke therapie dit document zorgvuldig te lezen.

 

 

 

Terug

Stel een vraag

© 2022 FertilityCare

Selecteer de taal