Ervaringen

Ervaringen van mensen die de cursus of behandeling hebben doorlopen

Onvruchtbaarheidsklachten

Onvruchtbaarheidsklachten

We zijn een jong stel, rond de dertig jaar oud en zijn nu 7 jaar getrouwd. Als vrouw heb ik altijd veel menstruatieklachten gehad. Rond mijn zestiende jaar ben ik aan de anticonceptiepil gegaan. Nadat we twee jaar getrouwd waren zijn we gestopt met de pil, omdat we een kinderwens hadden.

Ik kreeg al snel veel klachten en ben zodoende onderzocht door verschillende gynaecologen. Zij hebben niets kunnen vinden in mijn lichaam wat deze klachten zou kunnen veroorzaken. Ook later konden ze niet vinden hoe het kwam dat we na een aantal jaren niet zwanger raakten. Gynaecologen raadden ons aan om dan de vruchtbaarheidsbehandelingen in te gaan. Daar hebben we toen niet voor gekozen.

Als stel hebben we uiteindelijk gekozen voor het traject NaProFertilityCare. Deze methode sprak ons erg aan omdat er onderzocht wordt wat de oorzaak is van de onvruchtbaarheid en de menstruatieklachten. Daar waar de 'gewone' ziekenhuizen meteen een behandeltraject zoals inseminatie of kunstmatige bevruchting aanbieden, wordt er hier gezocht naar een oorzaak en op basis daarvan een behandeltraject uitgestippeld. De cyclus van de vrouw wordt hersteld middels hormonen waardoor deze weer in balans komt.

Ook is er persoonlijke begeleiding doordat je als stel de FertilityCare cursus volgt. Deze cursus maakt dat je als stel veel inzicht krijgt in de cyclus van de vrouw en alles wat hiermee samen hangt. 
Een onvervulde kinderwens vraagt psychisch en lichamelijk veel van je, maar hierin ervaren we NaProFertilityCare als een goede zorg voor ons als stel. Wij vinden het erg fijn dat er veel persoonlijke begeleiding geboden wordt. De FertilityCare cursus wordt per stel aangeboden waardoor er veel ruimte is voor vragen en je persoonlijke verhaal. Je krijgt veel kennis over vruchtbaarheid en de cyclus van de vrouw en hoeveel facetten er mee spelen in de vruchtbaarheid van de vrouw. Deze inzichten zijn heel waardevol voor het medische traject. Hierdoor ben je je heel bewust van de stappen die genomen worden in de behandeling. De gynaecoloog zit in Duitsland maar veel onderzoek kan uiteindelijk toch in Nederland gedaan worden. 

We vinden het erg fijn dat er veel aandacht besteed wordt aan de relatie tussen ons als man en vrouw. Door de cursus en de gesprekken die je met elkaar hebt groei je naar elkaar toe.

Pieter & Margriet 

 

Omwille van de privacy zijn de namen en afbeeldingen fictief. 

"Dit had ik echt veel eerder willen weten, deze kennis zouden ze op de middelbare school moeten overbrengen.

"Ik heb het idee dat er echt naar me geluisterd wordt. De klachten die ik al jaren heb worden serieus genomen.

"Ik merk dat dit me helpt om er ook beter met mijn man over te praten en dat hij ook meer begrip heeft gekregen voor mij.

 

© 2022 FertilityCare

Selecteer de taal