Ervaringen

Ervaringen van mensen die de cursus of behandeling hebben doorlopen

Eindelijk zwanger blijven

Eindelijk zwanger blijven

Herfst 2015: Machteloos, boos en verdrietig. Dat is hoe we ons voelden door alle zwangerschaps complicaties die we in de afgelopen jaren hadden mee gemaakt. In 2011 werden we vrij snel zwanger na ons huwelijk eerder dat jaar.

Helaas verliep deze zwangerschap vanaf het begin niet goed. Ons kindje liep vanaf de eerste weken al meteen een groeiachterstand op. Uiteindelijk werd onze dochter Elena na een zwangerschap van 28 weken en 5 dagen geboren met een gewicht van 520 gram. Na 5 intensieve maanden overleed Elena doordat haar longen niet meer functioneerden.

Na deze moeilijke periode wilden we in 2013 nogmaals proberen om zwanger te worden, wat in 2015 eindelijk lukte. Na 8 weken zwangerschap kregen we echter weer een miskraam en, ondanks intensieve begeleiding vanuit het ziekenhuis, overkwam ons hetzelfde een half jaartje later. Na deze gebeurtenissen vroegen we ons af wat er mis was dat we deze zwangerschapscomplicaties kregen. Met de standaard analyses vanuit het ziekenhuis waren er geen problemen gevonden en kon er ook niets gedaan worden. Het enige wat de dokters voorstelden was blijven proberen totdat het een keer goed zou komen. Op dat moment, in de herfst 2015, geloofden we niet dat dit ooit zou gebeuren. Ook nadat verschillende mensen ons de “FertilityCare” kliniek in Kleef, Duitsland aanraadden dachten we niet dat deze kliniek het verschil zou kunnen maken na alle verschillende dokters en ziekenhuizen die we reeds geraadpleegd hadden.

Echter, na kennismaking met Dr. Van der Velden, hoorden we de radicaal andere insteek van deze kliniek, die ons, wetenschappers van beroep, heel logisch in de oren klonk. In essentie was het volgen en aanpassen van de menstruatiecyclus door het precies balanceren van verschillende hormonen het grote verschil. Na het optimaliseren van deze hormonen gedurende enkele periodes, mochten we proberen om zwanger te worden.

De tweede keer was meteen raak! En hoe! Ondanks dat we behoorlijk wat verschillende supplementen, hormonen en medicijnen hebben moeten gebruiken zijn we nu 8 maanden zwanger van een dochtertje dat qua lichaamsgewicht precies op het gemiddelde ligt. We kunnen het soms nog moeilijk geloven dat het nu allemaal zo goed gaat. Echt ongelofelijk!

Onze dankbaarheid richting FertilityCare is dan ook niet in woorden uit te drukken.

Omwille van de privacy zijn de namen en afbeeldingen fictief. 

"Dit had ik echt veel eerder willen weten, deze kennis zouden ze op de middelbare school moeten overbrengen.

"Ik heb het idee dat er echt naar me geluisterd wordt. De klachten die ik al jaren heb worden serieus genomen.

"Ik merk dat dit me helpt om er ook beter met mijn man over te praten en dat hij ook meer begrip heeft gekregen voor mij.

 

© 2022 FertilityCare

Selecteer de taal